Embalaža

Da bi ohranili celovitost naših izdelkov uporabljamo naravno in inertno embalažo, prav tako kot naravne sestavine.

Zakaj ne uporabljamo plastike?


Preko 90 % izdelkov za nego kože je shranjeno v plastiki. Plastična embalaža lahko in bo povzročila kemično reakcijo. Splošno znano je, da se kemikalije iz plastične embalaže zmešajo z izdelkom v njej. Mnogi proizvajalci uporabljajo sintetične sestavine, da zaščitijo izdelek. Steklo je inertno. Znano je, da je najbolj primerno za shranjevanje naravnih aktivnih sestavin. Temna barva stekla ščiti sestavine pred škodljivo UV svetlobo.


Zakaj ima naša potovalna embalaža izgled plastike?


Ko smo si zadali nalogo, da meseca maja 2011 predstavimo embalažo primerno za letalski prevoz, smo se srečali z izzivom najti alternativno embalažo, ki bo lažja od stekla. V skladu z našo politiko do narave, nismo želeli izpostaviti naših izdelkov petro-kemikalijam iz katere je skoraj vsa plastika. Potrebovali smo stekleničko, ki bo lahka kot plastika, a ne bo vsebovala petrokemičnih sestavin.


Vstopite v naši bio stekleničko


Lahko bi zlahka zamenjali našo Bio stekleničko za standardno plastično. Izgleda kot plastična in celo na dotik je kot iz plastike, vendar ni. Naša Bio steklenička je dejansko narejena iz obnovljivih izvlečkov koruze, je biološko razgradljiva in kar je najpomembnejše, ne vsebuje petrokemikalij. Je naravna kot izdelek v njej.